Pečeme, vaříme, smažíme
O víkendu jsme dostaly chuť na něco moc dobrého. Tentokrát to u nás jednoznačně vyhrály langoše. První jsme si za pomoci strejdy vyhledaly recept na internetu , zapsaly si seznam potřebných surovin a hurá do obchodu. Po návratu nám strejda s tetou pomohli zadělat kynuté těsto. Poté jsme tvarovaly langoše a začalo se smažit. Cítite jak voní? Pokud ne, příkládáme recept. Tak....a už zbývá jen popřát doboru chuť!
1. Zaděláme kvásek.
2. Do mísy vložíme mouku, sůl, ogurt, olej a kvásek. Zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud se lepí, přidáme mouku.
3. Hotové těsto rozdělíme na bochánky a ty rozválíme na placky, které necháme kynout cca 15 minut.
4. Můžeme začít smažit.
5. Dochutíme česnekem, kečupem, sýrem či jinými oblíbenými ingrediencemi.
Za děti strejda Tom